- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 250 g jáhel
- 0,5 l mléka
- 50 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 20 g másla
- hrst hrozinek
- 1 jablko
- 1 malý meruňkový kompot
- 30 g cukru do
- bílků
Postup přípravy receptu
-
Jáhly spaříme 2x vroucí vodou.
-
Poté nasypeme do mléka, přidáme cukr a vaříme do změknutí.
-
Poté do horkého vmícháme máslo, ovoce a hrozinky a necháme chvíli vychladnout. Až je směs vlažná, přimícháme 2 žloutky.
-
Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.
-
Ušleháme sníh ze dvou bílků, přimícháme 30 g cukru a navršíme na těsto.
-
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 – 20 min.
Kuchařka: happy.lenulka