Jahelník

50
- reklama -

Suroviny
8 porcí

250 g jáhel
0,5 l mléka
50 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
20 g másla
hrst hrozinek
1 jablko
1 malý meruňkový kompot
30 g cukru do
bílků

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme 2x vroucí vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté nasypeme do mléka, přidáme cukr a vaříme do změknutí.

  3. Poté do horkého vmícháme máslo, ovoce a hrozinky a necháme chvíli vychladnout. Až je směs vlažná, přimícháme 2 žloutky.

  4. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

  5. Ušleháme sníh ze dvou bílků, přimícháme 30 g cukru a navršíme na těsto.

  6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 – 20 min.