Jahelná kaše

65
- reklama -

Suroviny

jáhly
sojové mléko
rozinky
ovoce (pouzila jsem švestkový kompot)
med
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly dvakrát spaříme vroucí vodou a dáme do hrnce se sójovým mlékem (v poměru 1 díl jáhel, 3 díly sójového mléka). Přivedeme k varu, snížíme teplotu a za občasného promíchání vaříme cca 10-15 minut nebo dokud se nevsákne skoro všechna tekutina a jáhly nejsou měkké.

  2. Poté sundáme z plotny, vmícháme rozinky, pokrájené ovoce a zasypeme skořicí. Vše pořádně promícháme a dáme na talíř, kde kaši dozdobíme zbylým ovocem, lžičkou jogurtu nebo kysané smetany (nemusí být) a medem.

Poznámka od kuchařky

Pouzila jsem slazene sojove mleko (viz obrazek), takze nebylo nutne sladit. V pripade pouziti jineho neslazeneho mleka je mozne dosladit medem nebo cukrem, ale az po dovareni kase – jinak by se mohla pripalit.