
- reklama -
Suroviny
    
- Tmavé těsto:
- 6 vajec
- 6 lžic moučkového cukru
- 1 lžíce oleje
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaového prášku
- Náplň:
- 1000 g bílého jogurtu
- moučkový cukr podle chuti
- 2x želatinový ztužovač za studena
- jogurt
- 1 rybízový džem
- Světlé těsto:
- 2 vejce
- 125 g moučka cukr
- 70 ml oleje
- 75 ml perlivé minerální vody
- 125 g hladké mouky
- 1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- 8 ks jablek
- 2 ks dort želé – čiré
- cukr krystal
- skořicový cukr
Postup přípravy receptu
- 
Upečeme tmavé těsto. Necháme trochu vychladnout a pak potřeme rybízovou marmeládou, naneseme náplň jogurtovou, pak položíme světlé těsto (tmavé těsto můžete udělat i podle postupu u světlého těsta, jak komu vyhovuje). 
- 
Opět potřeme jogurtovou náplní a nahoru rozvařená jablka. 
- 
Nakonec naneseme vychladlé dort želé. 
Poznámka od kuchařky
Recept je poskládaný z více receptů. Doufám, že se nikdo nebude zlobit. Jogurt je možný nahradit šlehačkou se zakysanou smetanou. Jak kdo má rád a co komu vyhovuje.
            Kuchař: stuska
        
