
- reklama -
Suroviny
- 4-5 jablek (podle velikosti)
- 3 lžíce cukru (podle kyselosti jablek a chuti strávníků)
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- na ozdobení Granko
- šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, přidáme cukr a dáme vařit do asi 1/2 litru vody.
-
Když jablíčka změknou, rozmačkáme je a obsah doplníme vodou na 1 litr.
-
Pudinky rozmícháme v trošce vody a přilijeme k jablkům. Pilně asi 1 minutu mícháme, pak vlijeme do formiček.
-
Můžeme konzumovat horké nebo nechat vychladnout jako pudink, vyklopit, posypat Grankem a ozdobit šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Vanilkový pudink můžeme nahradit banánovým nebo ananasovým, nebo můžeme použít odpovídající množství bramborové nebo kukuřičné moučky (škrobu). V horkých dnech je to velice osvěžující pochoutka, když pudink necháme vychladit v chladničce.
Kuchařka: Olina-preclik









