Jablkový piškot

58
- reklama -

Suroviny

4 vejce
180-200 g cukru krupice (podle kyselosti jablek)
260 g polohrubé mouky
5 lžic horké vody
200 g hrubě strouhaných jablek (cca 2 ks)
hrst rozinek
mletá skořice
1/2 balíčku prášku do pečiva
meruňková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Během šlehání přidáváme postupně vodu po lžících.


    Zobrazit celý recept

  2. Do ušlehané směsi pomalu zamícháme vařečkou mouku s práškem. Z jablek lehce vymačkáme šťávu .

  3. Smícháme je se skořicí a rozinkami. Nakonec je lehce zapracujeme do těsta. Těsto rozprostřeme na plech (30×40) s pečícím papírem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. do růžova. Vychladlý piškot rozkrojíme na půl, potřeme marmeládou a spojíme.

Poznámka od kuchařky

Pokud budete chtít piškot vyšší a nepromazávat jej, zvolte menší plech.