- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 180-200 g cukru krupice (podle kyselosti jablek)
- 260 g polohrubé mouky
- 5 lžic horké vody
- 200 g hrubě strouhaných jablek (cca 2 ks)
- hrst rozinek
- mletá skořice
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- meruňková marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Během šlehání přidáváme postupně vodu po lžících.
-
Do ušlehané směsi pomalu zamícháme vařečkou mouku s práškem. Z jablek lehce vymačkáme šťávu .
-
Smícháme je se skořicí a rozinkami. Nakonec je lehce zapracujeme do těsta. Těsto rozprostřeme na plech (30×40) s pečícím papírem.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. do růžova. Vychladlý piškot rozkrojíme na půl, potřeme marmeládou a spojíme.
Poznámka od kuchařky
Pokud budete chtít piškot vyšší a nepromazávat jej, zvolte menší plech.
Kuchařka: mika59