- reklama -
Suroviny
- 150 ml vody
- 150 g strouhaných jablek
- 100 g rozinek
- špetka soli
- 50 g oleje
- 50 g cukru
- vanilkový cukr
- 1 vejce
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 530 g hladké mouky
- 10 g čerstvého droždí
- skořici nebo citrónovou kůru
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Sladký (nebo jiný, určený k přípravě a pečení kynutého sladkého bochníku), pokud nemáme, použijeme Základní program.
-
Po třetím hlazení můžeme vytáhnout háky, v buchtičce pak nebudou velké díry.
-
Pečení ukončíme už po 40 minutách, píchnutím špejle zkontrolujeme, jestli je mazanec upečený. Pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Poznámka od kuchařky
Mazanec je měkounký, málo sladký a díky jablkům vlhčí, výborný i bez másla.
Recept ze stránek http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen