
- reklama -
Suroviny
- 400 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 100 g mletého máku
- 130 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru)
- 1 lžička skořice
- 2 nastrouhaná jablka
- 400 ml vody
- 4 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Odvážíme mouku, mák, cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme.
-
Vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, olej a vodu. Je-li těsto příliš tuhé, zředíme ho ještě trochou vody.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C, dokud se nelepí na špejli (25-30 minut).
-
Necháme krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se makovec odspodu nezapařil a nesrazil.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram