
- reklama -
Suroviny
pro celou rodinu
- 4 vejce
- 5 lžic cukru
- 5 lžic vody
- 6 lžic hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 6 jablek
- 1 lžička mleté skořice
- Poleva:
- 125 gramů moučkového cukru
- 50 gramů másla
- 1,5 lžičky rumu
- 1,5 lžičky kakaa
- lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Vejce a cukr šleháme do husté pěny, minimálně tak 10-15 minut, přidáme vodu a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta nastrouháme 3 jablka a nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Nahoru poskládáme nakrájený zbytek jablek, posypeme skořicí a dáme do předehřáté trouby na 180°C tak na 15 minut. Zkoušíme špejlí.
-
Poleva:
Rozehřejeme v kastrůlku máslo, přidáme cukr, zamícháme s rumem, kakaem a naředíme vodou. Rumu můžeme přidat i více. Nebo rumové či mandlové aroma(bez alkoholu). -
Hotovou buchtu potřeme polevou a pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Spíše menší pekáček, pokud chcete vyšší buchtu, doporučuji zdvojnásobit množství. 🙂
Kuchařka: KikaSredlova









