
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 125 ml cukru (půl hrnku)
- 1 vrchovatá lžíce tuku (hera, já dala kokosový olej)
- 300 g ricotty
- 250 ml (1 hrnek) polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 150 ml mletých mandlí
- jablka
- skořice
- Drobenka:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku mletých mandlí
- 60 g másla
Postup přípravy receptu
-
Vejce šleháme s cukrem, poté přidáme tuk a ricottu (myslím, že by šel i tvaroh) a ušleháme dohladka. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a mleté mandle, a umícháme tužší těsto.
-
Těsto rozetřeme do vymazaného vysypaného plechu (těsta je tak na pekáč velikosti 25 x 35 cm), poklademe nastrouhanými jablky smíchanými se skořicí, a posypeme drobenkou z másla, mouky, cukru a mandlí.
-
Pečeme v troubě na 190°C asi 30 minut, pak zmírníme na 170°C a pečeme ještě dalších 5 minut.
Poznámka od kuchařky
Tenhle koláč jsem „vynalezla“ za účelem zpracování ricotty, která už měla na kahánku, a mandlí, co mi zbyly z pečení cukroví. Je „mokrý“ a přitom křehký. Doufám, že vám bude chutnat, pokud ho zkusíte.
Kuchařka: LidaD