- reklama -
Suroviny
- Těsto :
- 500 g hladké mouky
- 250 g másla (nebo tuku na pečení)
- 3 lžíce krystalového cukru
- 1 vejce
- 3 lžíce mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- Náplň :
- 1,5 kg jablek
- 12 lžic krystalového cukru
- 3 kakaové pudinky
Postup přípravy receptu
-
Na náplň nastrúhame jablká na tenké plátky. Pridáme pudingové prášky a cukor a premiešame.
-
Všetky prísady na cesto vymiesime. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu cesta vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Rozvrstvíme náplň a zakryjeme vyvaľkanou druhou polovicou cesta. Prepicháme niekoľkokrát vidličkou a pri strednej teplote upečieme do ružova.
-
Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Kuchařka: tejaja