- reklama -
Suroviny
- 300 g nahrubo strouhaných jablek
- 30 g rozinek
- 1 lžička mleté skořice
- 2 vejce
- 30 – 40 g sladidla Clara 3x sladší než cukr (nahrazujeme zhruba 100 – 120 g cukru, záleží, jaké máme jablka, jestli sladší nebo kyselejší)
- 50 g Hera
- 120 g hrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- trochu sušeného mléka (smíchaného se sladidlem na posypání povrchu po upečení.)
Postup přípravy receptu
-
Jablka smícháme se skořicí a rozinkami a odložíme.
-
Vyšleháme si žloutky s umělým sladidlem do pěny a pomalu přiléváme vlahou, rozpuštěnou Heru.
-
Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, jablka a nakonec zlehka vmícháme sníh.
-
Vlijeme do koláčové, nebo dortové formy, vyložené papírem na pečení.
-
Dáme do předehřáté trouby a zvolna upečeme.
-
Po vychladnutí můžeme povrch poprášit sušeným mlékem s trochou sladidla, moučník vypadá přece jen lépe.
Poznámka od kuchařky
Místo čerstvých jablek jdou použít nahrubo strouhané, nebo na kostičky krájené, sterilované ve vlastní šťávě. Z trojnásobné dávky se peče moučník na hlubokém plechu s okraji.
Kuchařka: Merylas