
- reklama -
Suroviny
- 6 vajec
- 370 g cukr krupice
- 370 g nahrubo nastrouhaných jablek
- 5 lžic horké vody
- 40 g kakaa
- 120 g krupice
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 lžíce Solamylu
- Krém:
- 2 šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
- 1 vanička měkkého tvarohu
- cukr moučka dle chuti
- Krém kakaový:
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 lžíce kakaa
- pokud chceme sladší přidáme cukr moučku
- ovoce jaké máme (já dala banány a zavařené nektarinky)
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív vyšleháme sníh z bílku, ať nemusíme umývat metličky, pak šleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do husta.
-
Přidáme dohromady prosátou krupici s práškem, solamylem a kakaem, promícháme a přidáme nastrouhaná jablka a sníh z bílků, lehce zapravíme do těsta.
-
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 150°C.
-
Po upečení necháme vychladnout a pak potřeme bílou šlehačkou s tvarohem. Poklademe nakrájeným ovocem a ovoce zatřeme šlehačkou s kakaem. Můžeme hned nakrájet na dílky, šlehačky jsou tuhé.
Poznámka od kuchařky
Vymýšlela jsem upéct něco nového a povedlo se. Moučník je velice jemný, v puse se rozplyne jak nic.
Kuchař: majda 2









