
- reklama -
Suroviny
- 500 g bezlepkové mouky
- 120 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky xanthanu
- 4 lžíce oleje
- 400-500 ml vody (podle šťavnatosti jablek)
- hrst sekaných vlašských ořechů
- 2 velká jablka
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Jablka i se slupkou nastrouháme na hrubším struhadle a zakápneme je citronovou šťávou.
-
Všechny pevné suroviny včetně poloviny ořechů odměříme do hlubší mísy a promícháme je.
-
Přidáme olej, vodu a nastrouhaná jablka a důkladně promícháme.
-
Podle potřeby přilijeme trochu vody, aby vzniklo ne příliš husté těsto. To nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme zbytkem sekaných ořechů a pečeme při 160 °C asi 30 min.
Při pečení můžeme do trouby vložit plecháček s vodou, koláč se pak tolik nevysuší.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram