
Suroviny
- 1 balíček tvarohu
- 1 balíček Hera
- 250 g polohrubé mouky
- 3 ks větších jablek
- 3 ks vlašských ořechů
- 24 lžiček marmelády
- 24 lžiček strouhaného perníku
- 1 vejce na potření
- moučkový cukr na pocukrování
Postup přípravy receptu
-
Z hery, tvarohu a mouky vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout.
-
Zatím si připravíme jablíčka. Zbavíme je jadřinců a nakrájíme na kousky asi 2x2x2 cm. Je docela dobré jablka oloupat, ale není to nutné.
-
Těsto vyválíme na placku 2 mm tlustou a nakrájíme na čtverečky tak 8×8 cm. Z uvedené dávky jich je asi 24 ks.
-
Na čtvereček dáme 3 kousky jablka, lžičku marmelády a lžičku strouhaného perníku.
-
Rohy čtverečku zvedneme a spojíme, aby nám nevytekla marmeláda.
-
Uzlíky klademe na plech, potřeme ušlehaným vejcem a navrch dáme čtvrtku ořechu.
-
Pečeme při teplotě 170 stupňů dozlatova.
-
Ještě teplé pocukrujeme. Můžeme jíst teplé i studené.
Poznámka od kuchařky
S velikostí čtverečků si nedělejte problémy. Já těsto rozdělím napůl, vyválím do obdélníku a pak z každé placky udělám 3×4 kousky.









