
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky mléka
- 2-3 vejce (podle velikosti)
- 2 jablka (střední)
- 1 lžíce rumu
- 1 vanilkový cukr + cukr podle chuti
- špetka soli
- dvě špetky skořice
- citronová nebo limetková šťáva
- —
- 250-300 g jahod (měla jsem mražené)
- vanilkový cukr + podle chuti a kyselosti
- lžička vanilkového pudinku
- cca 50 ml vody
- 3-5 lístků máty
Postup přípravy receptu
-
Jablka nastrouháme nahrubo a pokapeme citronem. Z mléka, mouky vajec, cukru, soli rumu a skořice vyšleháme metličkou hladké těsto bez hrudek. Nakonec vmícháme jablka a necháme odpočinout.
-
Jahody svaříme s cukrem a mátou. Přidáme rozmíchaný pudink ve vodě a provaříme do hustší omáčky. Kdo chce, může jahody rozmačkat, já je nechala ve větších kouscích.
-
Pánvičku vytřeme olejem nebo ghí a smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova. Hotové palačinky upravíme na talíř a přelijeme jahodami. Můžeme přidat kopeček zakysané smetany.
Poznámka od kuchařky
Palačinky se moc dobře smažily. Pokud máte kvalitní pánev, stačí ji vytřít tukem jen na začátku, pak už jsem smažila nasucho.
Kuchařka: mika59