
- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg jablek nakrájených na malé kousky
- 1 l vody
- 3 lyžice instantní kávy
- 1/2 lyžičky skořice
- 5 rozdrcených hřebíčků
- 1 balíček ( 250 g ) želírovacího cukru 4:1
- citrónová šťava ( ak treba )
Postup přípravy receptu
-
Na kocky narezané jablká dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme kávu, škoricu a klinčeky a privedieme k varu.
-
Varíme pomalým plameňom cca 5 min, aby boli jablká ešte pevné. Ak treba, dochutíme citrónovou šťavou.
-
Pridáme želírovací cukor a varíme 5 min.
-
Ihneď zlievame do fľaštičiek, uzavrieme a prevrátime hore dnom do vychladnutia.
Poznámka od kuchařky
Inšpirovala som sa v jednom starom časopise.
Možno pripraviť aj so želírovacím cukrom s iným pomerom, potom si cukor doladíme podľa svojho a riadime sa pokynmi na vrecúšku.
Kuchařka: tejaja