Jablka na závin

57
- reklama -

Suroviny

jablka
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka umyjte. Zbavte je jadřinců . Jablíčka nastrouháme. Pokud strouháme na el. krouhači, tak nemusíme loupat, jinak jablíčka před strouháním oloupeme. Pak vymačkáte z jablíček šťávu. Podle kyselosti posypete cukrem, cca 3 lžíce na sklenici – 400 ml. Pak plníme do sklenic. Umačkáme, co to jde a sterilujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce, ani vzájemně, přiklopte pokličkou a od chvíle, kdy začne voda vařit, nechte 20 minut bublat.

Poznámka od kuchařky

Dobrá jsou kyselejší jablíčka. Recept jsem sem dala po vyzkoušení, je z jiného serveru.