- reklama -
Suroviny
- jablka
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Jablka umyjte. Zbavte je jadřinců . Jablíčka nastrouháme. Pokud strouháme na el. krouhači, tak nemusíme loupat, jinak jablíčka před strouháním oloupeme. Pak vymačkáte z jablíček šťávu. Podle kyselosti posypete cukrem, cca 3 lžíce na sklenici – 400 ml. Pak plníme do sklenic. Umačkáme, co to jde a sterilujeme.
-
Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce, ani vzájemně, přiklopte pokličkou a od chvíle, kdy začne voda vařit, nechte 20 minut bublat.
Poznámka od kuchařky
Dobrá jsou kyselejší jablíčka. Recept jsem sem dala po vyzkoušení, je z jiného serveru.
Kuchařka: Ludmila B