
Suroviny
- 50 g instantní polenty
- 200-250 ml jablečného džusu
Postup přípravy receptu
-
Jablečný džus nalijeme do hrnce a ohřejeme na cca 60°C.
-
Poté za stálého míchání přisypáváme instantní polentu a vymícháme v hladkou kaši. Přelijeme do mističek a ozdobíme kousky ovoce. Podáváme buď teplé, nebo vychlazené.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kolegyně z práce, která si takto občas připravuje polentu na svačinu. Zprvu jsem tomu moc nevěřila, pak jsem to jednou vyzkoušela a byla jsem nadšená. Od té doby takto polentu připravuji na různé oslavy i jako rychlou večeři a pokaždé má velký úspěch.
Jablečnou variantu lze vylepšit špetkou mleté skořice nebo perníkového koření.
Jablečný základ můžeme vyměnit za jiný, výborný je hruškový nebo brusinkový. Naopak nám nechutnal pomerančový a grepový, ale sto lidí, sto chutí.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.