Jablíčkový dezert z polenty

60
- reklama -

Suroviny

50 g instantní polenty
200-250 ml jablečného džusu

Postup přípravy receptu

  1. Jablečný džus nalijeme do hrnce a ohřejeme na cca 60°C.

  2. Poté za stálého míchání přisypáváme instantní polentu a vymícháme v hladkou kaši. Přelijeme do mističek a ozdobíme kousky ovoce. Podáváme buď teplé, nebo vychlazené.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od kolegyně z práce, která si takto občas připravuje polentu na svačinu. Zprvu jsem tomu moc nevěřila, pak jsem to jednou vyzkoušela a byla jsem nadšená. Od té doby takto polentu připravuji na různé oslavy i jako rychlou večeři a pokaždé má velký úspěch.

Jablečnou variantu lze vylepšit špetkou mleté skořice nebo perníkového koření.

Jablečný základ můžeme vyměnit za jiný, výborný je hruškový nebo brusinkový. Naopak nám nechutnal pomerančový a grepový, ale sto lidí, sto chutí.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.