
Suroviny
12 kusů
- 120 g cukru krupice
- 3 vejce
- 60 ml oleje
- 60 ml vody
- 150 g hladké mouky
- 1/4 balíčku prášku do pečiva
- 2 vanilkové pudinky
- 60 g cukru
- 1/2 litru jablečného džusu
- 3 kyselejší jablka
- 250 ml šlehačky
- ztužovač šlehačky
- marmeláda
- trocha skořice nebo kakaa
Postup přípravy receptu
-
Cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vodu, olej a promícháme. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva, prosejeme a přisypeme k předešlým surovinám. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Těsto nalijeme na plech a dáme péct na 180°C asi na 15 minut.
-
Uvaříme hustý pudink z jablečného džusu, pudinkových prášků a cukru. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme nahrubo a vmícháme do pudinku (velikost plechu 39cm-30cm).
-
Korpus překrojíme napůl. Jednu polovinu natřeme marmeládou a přiklopíme druhou půlkou. Potřeme jablečným pudinkem a necháme ztuhnout. Poté vyšleháme šlehačku se ztužovačem a natřeme na jablečný pudink. Posypeme skořicí nebo kakaem.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se za fotky, foťák je v opravě, tak jsem fotila mobilem