Jablíčkové řezy

78
- reklama -

Suroviny
12 kusů

120 g cukru krupice
3 vejce
60 ml oleje
60 ml vody
150 g hladké mouky
1/4 balíčku prášku do pečiva
2 vanilkové pudinky
60 g cukru
1/2 litru jablečného džusu
3 kyselejší jablka
250 ml šlehačky
ztužovač šlehačky
marmeláda
trocha skořice nebo kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vodu, olej a promícháme. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva, prosejeme a přisypeme k předešlým surovinám. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Těsto nalijeme na plech a dáme péct na 180°C asi na 15 minut.

  2. Uvaříme hustý pudink z jablečného džusu, pudinkových prášků a cukru. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme nahrubo a vmícháme do pudinku (velikost plechu 39cm-30cm).

  3. Korpus překrojíme napůl. Jednu polovinu natřeme marmeládou a přiklopíme druhou půlkou. Potřeme jablečným pudinkem a necháme ztuhnout. Poté vyšleháme šlehačku se ztužovačem a natřeme na jablečný pudink. Posypeme skořicí nebo kakaem.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se za fotky, foťák je v opravě, tak jsem fotila mobilem