Jablečný sirup jen z jablek

50
- reklama -

Suroviny
4 litry

Na jablečné pyré:
1,2 kg jablek
voda
Na sirup:
1 l jablečné šťávy (připravíme z výše uvedených ingrediencí)
1 kg cukru
2,5 dl vody
šťáva ze 2 citrónů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka dobře umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do studené vody, aby nezhnědla.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak je přendáme do většího hrnce, podlijeme vodou, aby byla potopená do 1/4 a vaříme bez míchání 10 minut, dokud nezměknou.

  3. Částečně vychladlá jablka propasírujeme přes sítko, vznikne nám jablkové pyré.

  4. Pyré necháme překapat přes plátěnou utěrku, a tak získáme jablečnou šťávu.

  5. 1 l jablečné šťávy promícháme s cukrem, vodou a citrónovou šťávou, několik minut povaříme.

  6. V průběhu vaření odstraňujeme pěnu tvořící se na povrchu.

  7. Horký sirup naplníme do čistých, nahřátých lahví a dobře uzavřeme.

Poznámka od kuchařky

snad to dopadne dobře