- reklama -
Suroviny
4 litry
- Na jablečné pyré:
- 1,2 kg jablek
- voda
- Na sirup:
- 1 l jablečné šťávy (připravíme z výše uvedených ingrediencí)
- 1 kg cukru
- 2,5 dl vody
- šťáva ze 2 citrónů
Postup přípravy receptu
-
Jablka dobře umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do studené vody, aby nezhnědla.
-
Pak je přendáme do většího hrnce, podlijeme vodou, aby byla potopená do 1/4 a vaříme bez míchání 10 minut, dokud nezměknou.
-
Částečně vychladlá jablka propasírujeme přes sítko, vznikne nám jablkové pyré.
-
Pyré necháme překapat přes plátěnou utěrku, a tak získáme jablečnou šťávu.
-
1 l jablečné šťávy promícháme s cukrem, vodou a citrónovou šťávou, několik minut povaříme.
-
V průběhu vaření odstraňujeme pěnu tvořící se na povrchu.
-
Horký sirup naplníme do čistých, nahřátých lahví a dobře uzavřeme.
Poznámka od kuchařky
snad to dopadne dobře
Kuchařka: Maryla337