Jablečný řez s ovesnými vločkami

85
- reklama -

Suroviny

150 g špaldové mouky
230 g cukru krupice nebo třtinového, dala jsem méně, je to dost sladké
130 g ovesných vloček
50 g nasekaných vlašských ořechů
1 lžička mleté skořice
180 g rozpuštěného másla
4 větší jablka nastrouhaná na hrubo
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny důkladně promícháme a rozdělíme na třetiny.

  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme na hrubo a pokapeme citronovou šťávou.

  3. Pekáček či formu zhruba 30×20 cm vyložíme papírem, nasypeme rovnoměrně třetinu směsi, na ni rozvrstvíme polovinu nastrouhaných jablek, na ně nasypeme druhou třetinu směsi, na sypké dáme druhou polovinu jablek a nakonec zbylou třetinu směsi.

  4. Celé to polijeme rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby na 180 st. asi 40 minut, v polovině doby pečení otočíme plech o 180 st. a dopečeme.. Řezy jsou trošku drobivější, ale chuťově vynikající. Krájíme až vychladlé, jinak se lámou.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem jsem získala od dcery, řezy jsem jedla u ní na návštěvě a moc nám chutnaly. Ona ho má zase od kamarádky, která ráda mlsá, ale trošku zdravěji 🙂 Koláč je chuťově výborný, ale trošku drobivý 🙂