
Suroviny
- 150 g špaldové mouky
- 230 g cukru krupice nebo třtinového, dala jsem méně, je to dost sladké
- 130 g ovesných vloček
- 50 g nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžička mleté skořice
- 180 g rozpuštěného másla
- 4 větší jablka nastrouhaná na hrubo
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Sypké suroviny důkladně promícháme a rozdělíme na třetiny.
-
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme na hrubo a pokapeme citronovou šťávou.
-
Pekáček či formu zhruba 30×20 cm vyložíme papírem, nasypeme rovnoměrně třetinu směsi, na ni rozvrstvíme polovinu nastrouhaných jablek, na ně nasypeme druhou třetinu směsi, na sypké dáme druhou polovinu jablek a nakonec zbylou třetinu směsi.
-
Celé to polijeme rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby na 180 st. asi 40 minut, v polovině doby pečení otočíme plech o 180 st. a dopečeme.. Řezy jsou trošku drobivější, ale chuťově vynikající. Krájíme až vychladlé, jinak se lámou.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem jsem získala od dcery, řezy jsem jedla u ní na návštěvě a moc nám chutnaly. Ona ho má zase od kamarádky, která ráda mlsá, ale trošku zdravěji 🙂 Koláč je chuťově výborný, ale trošku drobivý 🙂









