Jablečný řez – naruby

75
- reklama -

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
2 vejce
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vody
Krém:
1/2 litru mléka
1,5 pudinku
200 g másla
150 g cukru moučka
rum
jablka
čokoláda
granko
vanilkový cukr
skořicový cukr
ořechy
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Z 1/2 litru mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout.

  2. Ušleháme cukr s máslem a všleháme vychladlý pudink a rum.

  3. Na plech dáme pečící papír a naklademe na něj asi centimetr na hrubo nastrouhaných jablek, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, případně rozinky a ořechy.

  4. Smícháme všechny surovinyna těsto a nalijeme na jablka.

  5. Pečeme asi 30 minut na 180°C.

  6. Korpus vyjmeme z trouby a překlopíme tak, aby byla jablka nahoře, např. na prkénko a necháme vychladit.

  7. Potřeme krémem a posypeme grankem či strouhanou čokoládou.