
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku vody
- Krém:
- 1/2 litru mléka
- 1,5 pudinku
- 200 g másla
- 150 g cukru moučka
- rum
- jablka
- čokoláda
- granko
- vanilkový cukr
- skořicový cukr
- ořechy
- rozinky
Postup přípravy receptu
-
Z 1/2 litru mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout.
-
Ušleháme cukr s máslem a všleháme vychladlý pudink a rum.
-
Na plech dáme pečící papír a naklademe na něj asi centimetr na hrubo nastrouhaných jablek, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, případně rozinky a ořechy.
-
Smícháme všechny surovinyna těsto a nalijeme na jablka.
-
Pečeme asi 30 minut na 180°C.
-
Korpus vyjmeme z trouby a překlopíme tak, aby byla jablka nahoře, např. na prkénko a necháme vychladit.
-
Potřeme krémem a posypeme grankem či strouhanou čokoládou.
Kuchařka: …ja