- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 velká jablka
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 vanilkový cukr
- 1 svitek skořice
- 1/2 sáčku vanilkového pudinku
- (Čokoládová poleva)
- 80 g hořké čokolády
- 80 ml smetany (30%)
- mandlové aroma
- Dozdobení
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 lžic pražených mandlových lupínků
- 1 malé jablko
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky.
-
Dáme do kastrůlku, přidáme citrónovou šťávu, cukr, skořici a 150 ml vody.
-
Jablka krátce povaříme, pak přilijeme 100 ml vody, v níž jsme rozmíchali pudinkový prášek a ještě asi 2 minuty povaříme.
-
Vyndáme skořici a pudink rozdělíme do sklenic a necháme vychladnout.
-
Čokoládu se smetanou rozpustíme v horké lázni, přidáme pár kapek mandlového aroma, necháme vychladnout a nalijeme na povrch jablečného pudinku. Dezert dáme opět vychladit.
-
Před podáváním zdobíme dotuha vyšlehanou smetanou, mandlovými lupínky a plátky jablka.
Kuchařka: Bahula