- reklama -
Suroviny
- 1 kg oloupaných hrubě nastrouhaných jablek
- cukr krupice dle sladkosti jablek
- 1-1,5 vanilkového pudinku – sypkého, podle šťavnatosti jablek
- voda
- Lotus sušenky dle potřeby
- zakysaná smetana nebo šlehačka
- skořice na dohotovení
Postup přípravy receptu
-
Hrubě nastrouhaná jablka dáme do kastrolu, můžeme je ochutit kromě cukru ještě i citronovou šťávou a kůrou, skořicí, podlijeme troškou vody a za občasného podlití podusíme do měkka. Pak rozmícháme pudinky v cca 1 dl studené vody a za stálého míchání krátce povaříme.
-
Do misky nebo vyššího malého pekáčku lehce vytřeného olejem nebo vyloženého fólií střídavě vrstvíme jablečnou směs a Lotus sušenky.
-
Řezy dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc.
-
Před podáváním dozdobíme kopečkem smetany, skořicí…
Kuchař: recepty73