Jablečný Lotus řez

87
- reklama -

Suroviny

1 kg oloupaných hrubě nastrouhaných jablek
cukr krupice dle sladkosti jablek
1-1,5 vanilkového pudinku – sypkého, podle šťavnatosti jablek
voda
Lotus sušenky dle potřeby
zakysaná smetana nebo šlehačka
skořice na dohotovení

Postup přípravy receptu

  1. Hrubě nastrouhaná jablka dáme do kastrolu, můžeme je ochutit kromě cukru ještě i citronovou šťávou a kůrou, skořicí, podlijeme troškou vody a za občasného podlití podusíme do měkka. Pak rozmícháme pudinky v cca 1 dl studené vody a za stálého míchání krátce povaříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do misky nebo vyššího malého pekáčku lehce vytřeného olejem nebo vyloženého fólií střídavě vrstvíme jablečnou směs a Lotus sušenky.

  3. Řezy dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc.

  4. Před podáváním dozdobíme kopečkem smetany, skořicí…