Jablečný lahodný moučník s banány a brusinkami, zdobený zakysanou smetanou

82
- reklama -

Suroviny

1000 g jablek
2 menší banány
sušené brusinky
250 ml vody (na dušení ovoce)
400 ml vody (k vaření pudinků)
2 balíčky vanilkových pudinků
pár kapek rumu
( nebo tresti)
1.5 kelímku zakysané smetany
2 vanilkové cukry
skořice
kakao na ozdobu
piškoty – cca 200 g ( cukrářské dlouhé nebo klasika kulaté )

Postup přípravy receptu

  1. Jablka i banány oloupeme, pokrájíme na kostičky.

  2. Přidáme 250 ml vody, brusinky a krátce vše povaříme na cca 10 minut.

  3. Jablka změklá podrtíme šťouchadlem na brambory.

  4. Vanilkové pudingy rozmícháme ve 400 ml studené vody, přilijeme k jablkům a banánům a krátce povaříme.

  5. Dno formy potřené máslem, rozložíme piškoty a zakapeme rumem.

  6. Nalijeme vrstvu jablečné směsi s brusinkami a zase dáme piškoty. Opakujeme dokola a končíme vrstvou pudingové směsi.

  7. Dáme do chladu na cca 1 hodinu.

  8. Zakysanou smetanu, vanilkové cukry ušleháme a potřeme pak celý dort.

  9. Posypeme skořicí smíchanou s kakaem a dáme do chladu na cca 5-6 hodin ( nebo i přes noc). Podáváme chlazený.

Poznámka od kuchařky

Jinak dávám pro klid, abych dort vyndala z formy do zakysanky ještě jeden ztužovač za studena od dr. Oetkera.

V létě ho dělám s jahodami, viz odkazhttp://www.toprecepty.cz/recept/21174-studeny-rez-…