Jablečný koláč s vanilkovým krémem

67
- reklama -

Suroviny

250 g hladké mouky
150 ml mléka
120 g krupicového cukru
3 celá vejce
2 jablka
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu – můžete nahradit 1 vanilkovým cukrem
Krém:
300 ml mléka
70 g krupicového cukru
20 g kukuřičného škrobu
2 celá vejce
1 lžička vanilkového extraktu – můžete nahradit 1 vanilkovým cukrem

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravte krém. Do rendlíku dejte vejce, škrob, cukr a vanilkový extrakt. Vše promíchejte, přilijte mléko a směs začněte zahřívat. Jakmile krém zhoustne a začne probublávat, míchejte ještě asi 2 minuty. Krém přendejte do cukrářského sáčku a zatím ho dejte stranou.


    Zobrazit celý recept

  2. Na korpus dejte do mísy vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Mezitím připravte jablka, nemusí být velká, a nakrájejte je na malé kostičky.

  3. Do vyšlehané pěny přilijte mléko, extrakt a vše prošlehejte. Do směsi prosijte mouku s práškem do pečiva. Mouku důkladně vmíchejte a dejte pozor, aby nezůstala usazená na dně mísy. Nakonec do těsta přidejte nakrájena jablka a opět vše promíchejte.

  4. Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 26 cm. Na těsto naneste vanilkový krém a formu vložte do trouby předehřáté na 180°C. Koláč pečte 30-35 minut.

  5. Po vychladnutí koláč vyndejte z formy, stáhněte z něj papír a zasypte ho moučkovým cukrem.