
Suroviny
12 porcí
- 2 větší jablka
- 2 vejce
- 10 dkg cukru
- 10 dkg polohrubé mouky
- skořice
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 dl horké vody, nebo mléka
- nastrouhaná citronová kůra
- 1 lžička rumu
- Pudink:
- 1/2 l mléka
- 2 lžíce cukru
- 1 vanilkový pudink
- dortové želé
Postup přípravy receptu
-
Do koláčové silikonové formy nastrouháme jablka a posypeme skořicí.
V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mléko nebo vodu, pak mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, rum a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Nalijeme na jablka, dáme péct na 15-20 minut při 180°C. -
Až trochu vychladne, vyklopíme z formy a překlopíme – jablka jsou nahoře.
-
Formu umyjeme a opláchneme studenou vodou. Do prázdné formy nalijeme hustý pudink. Do pudinku, když začíná houstnout, vlijeme pytlíček dortového želé rozmíchaného v hrnku studené vody. Celé necháme spolu ještě minutu povařit.
-
Pudinkovou hmotu nalijeme do formy.
Až pudink ve formě trochu vychladlne (jen lehce), vložíme dovnitř koláč obráceně, jablky dolů.
Celé dáme ztuhnout do druhého dne v lednici.
Poznámka od kuchařky
Je to velice jednoduchý a velice chutný moučník. Přeji dobrou chuť.