Jablečný koláč s karamelovým přelivem

44
- reklama -

Suroviny
10 kusů

NA TĚSTO:
6 vajec
1/2 hrnku cukru krupice
250 g másla
1 hrnek cukru moučka
4 lžíce citronové šťávy
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
4 jablka (větší)
tuk (na vymazání plechu)
NA KARAMELOVOU POLEVU:
4 lžíce cukru krupice
4 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělte od žloutků spolu s cukrem krupicí ušlehejte tuhý sníh.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo, cukr moučku, žloutky a citronovou šťávu umíchejte do pěny.

  3. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte k máslové směsi.

  4. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.

  5. Plech vymažte, rozetřete těsto.

  6. Jablka oloupejte, odstraňte jadřince a nakrájejte na tenké měsíčky.

  7. Jednotlivé kousky vyskládejte na těsto těsně vedle sebe.

  8. Upečeme dozlatova při 180 stupních.

  9. Upečený koláč nechte vychladnout.

  10. Cukr krupici nasypejte na pánev a za stálého míchání nechte karamelizovat, přelijte trochou vody a rozmíchejte dohladka.

  11. Vychlazený koláč polijte karamelovou polevou, nakrájejte na kostky a podávejte.