
- reklama -
Suroviny
- 150 g hladké mouky
- 150 g celozrnné pšeničné hladké mouky
- 3 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 80 g tuku
- 1 prášek do pečiva
- 300 g nahrubo nastrouhaných jablek
- Poleva:
- 80 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce horké vody
Postup přípravy receptu
-
Vajcia, tuk a cukor vyšľaháme. Pridáme múky s práškom do pečiva a jablká a dobre premiešame.
-
Cesto dáme do vymastenej tortovej formy a uhladíme.
Pečieme na 180°C. Upečený koláč necháme vychladnúť. -
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s cukrom a kakaom. Pridáme lyžicu horúcej vody a dobre dohladka vymiešame. Polevou polejeme koláč a necháme stuhnúť.
Kuchařka: tejaja