Jablečný koláč s bílým vínem

53
- reklama -

Suroviny

– těsto
220 g hladké mouky
140 g Hery
1 vajíčko
60 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
lžička kypřicího prášku
– náplň
600 g jablek
300 ml suchého bílého vína
300 ml jablečného džusu
2 vanilkové pudinky
50 g cukru krupice
1 vanilínový cukr
– kousek Hery na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do chladničky odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Z poloviny těsta vyválíme plát a položíme na dno vymastěné a vysypané dortové formy. Propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 stupňů 15 minut předpečeme.

  3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky.

  4. Z vína, džusu, pudingového prášku a obou cukrů uvaříme hustý krém a přidáme nakrájená jablka.

  5. Ze zbylého těsta vyválíme pás o šířce shodné s výškou formy, vyložíme jím vnitřní stranu formy, naplníme horkým krémem s jablky a dáme do trouby. Koláč dopékáme při 170 stupních asi 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Rytmus života-Slovensko