Jablečný dort – nepečený

42
- reklama -

Suroviny

4 jablka (sladká odrůda)
0,5 l vody
2 PL cukru
1 vanilkový pudink
1 balíček dětských piškotů světlých
1/2 balíčku dětských piškotů kakaových
2 šlehačky
ovoce na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Očištěné půlky jablíček dáme spolu s vodou a cukrem 15 minut povařit. Pak vidličkou vyndáme jablíčka na hluboký talíř a rozmačkáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve zbylé vodě uvaříme pudink, odstavíme z ohně a zamícháme do něj rozmačkaná jablíčka.

  3. V době varu si připravíme dortovou formu a na dno dáme vrstvu světlých piškotů. Na ně pak dáme 1/2 ještě horké hmoty. Urovnáme a dáme tmavé piškoty. Na ně dáme druhou 1/2 jablečného pudinku, urovnáme a dáme světlé piškoty – tentokrát rovnou stranou nahoru.

  4. Zatížíme a dáme přes noc vychladit. Před podáváním ozdobíme ušlehanou šlehačkou a dle chuti libovolným ovocem nebo čokoládou. Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

Je to velmi svěží moučník, který děláme hlavně v létě, kdy se podává hodně vychlazený. Jde dělat i z jiného ovoce (hrušky, broskve a pod.)