Jablečný desert

90
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

600 g oloupaných jablek
20 cl vody
150 g cukru
3 pudinky
45 cl vody
piškoty
maliny nebo borůvky
šlehačka na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si jablka, nakrájíme na menší kousky, a dáme do kastrolu spolu se 2 dcl vody. Smícháme si 3 pudinky s vodou a vlijeme do rozvařených jablek, provaříme (pozor mícháme, rádo se připaluje).

  2. Nachystáme si vypláchnutou mísu do které postupně vrstvíme jablka, piškoty, jablka nahoru. Necháme zchladnout, a dáme pořádně vychladit do lednice.

  3. Pro snazší vyklopení jsem dala do mísy folii a hmota se krásně vyklopila. Nakrájíme na dílky, ozdobíme šlehačkou a ovocem a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Pudink dáme dle své chuti, nebo co máte doma. Já měla jen malinový proto je „želé“ růžové