Jablečný chlebíček s hruškou

65
- reklama -

Suroviny

1 hrnek špaldové hladké mouky
1/2 hrnku špaldové celozrnné mouky
1 hrnek hrubě nastrouhaných jablek
3 sladké zralé hrušky
1 lžíce mletých lněných semínek
3 lžíce medu
1 lžička sody
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
1/2 hrnku oleje
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce citronové šťávy
3/4 hrnku rostlinného mléka
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké suroviny.

  2. Ve vlažném mléku rozpustíme med, přidáme citronovou šťávu, olej a přilijeme k sypkým surovinám.

  3. Vše promícháme a přidáme nahrubo strouhaná jablka.

  4. Zpracováváme tak dlouho, aby vzniklo trochu hustší, lité těsto.

  5. Formu na chlebíček vymažeme olejem a po delší straně vyložíme pruhem pečícího papíru. Chlebíček pak půjde za přečnívající konce snadno vytáhnout.

  6. Těsto vlijeme do formy, uhladíme a omyté a osušené hrušky do těsta posadíme. Zatlačíme je až na dno formy.

  7. Pečeme necelou hodinu. Po upečení necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Podle původního receptu se hrušky dávají celé, neoloupané. Jelikož jsem měla málo zralé hrušky, tak jsem je nakrájela na plátky.

Inspirace: Good mood spoon