- reklama -
Suroviny
- listové těsto (0,5 kg)
- 2 měkké tvarohy
- 3 jablka
- 2 vejce (žloutek+bílek)
- vanilkový cukr
- hrozinky
- oříšky (nebo mandle)
- cukr moučka (podle chuti)
- trochu nastrouhané citrónové kůry
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto si rozdělíme napůl a z každé půlky vyválíme obdélník.
-
Tvaroh utřeme se žloutky, cukrem a vanilkou, přidáme hrozinky a nastrouhanou citrónovou kůru. Naposledy vmícháme oloupaná, nahrubo nastrouhané jablka.
-
Na vyválené pláty nasypeme doprostřed nastrouhané ořechy, na ně dáme tvaroh s jablky, znova zasypeme ořechy a zavineme do štrůdlu, tak jak umíme.
-
Povrch potřeme rozšlehaným bílkem, ozdobíme ořechy a párátky propícháme, aby nám měla kudy utíkat pára.
Kuchařka: Kroupovka