- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek jáhel
- 1,5 hrnku vody nebo rostlinného mléka
- oblíbené sladidlo dle chuti:
- cukr
- sirup
- med
- stevie
- 2 lžíce rozinek
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 pomeranč
- 1 jablko
- 2 lžíce džemu na potření
- kokos
- strouhaná pomerančová kůra na posypání
Postup přípravy receptu
-
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme rostlinným mlékem nebo vodou (1.5 násobek objemu jáhel) a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut.
-
Poté vmícháme nahrubo nastrouhané jablko a na malé kousky nakrájený pomeranč včetně šťávy, kterou pustí při krájení. Osladíme podle chuti.
-
Ještě teplou kaši upěchujeme do formy, já jsem použila plastovou krabičku o rozměrech 17 x 10 cm, a necháme zcela vychladnout.
-
Poté vyklopíme, potřeme džemem a posypeme kokosem a pomerančovou kůrou.
-
Nakrájíme na kostky a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram