
- reklama -
Suroviny
- 3 hrnky polohrubé mouky (hrnek=250 ml)
- 1 hrnek cukru
- 3 vejce
- 100 g másla
- 1 vanilínový cukr
- 2 lžičky skořice
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžička sódy bicarbony
- 2 hrstě mletých ořechů
- 1 hrst rozinek
- 6 jablek
Postup přípravy receptu
-
Maslo, cukor a vajcia vyšľaháme.
-
Pridáme múku s práškom do pečiva a sódou bicarbónou, škoricu, vanilínový cukor a prešľaháme. Vmiešame nastrúhané jablká, orechy a hrozienka.
-
Cesto dáme na vymastený pekáč a v rúre upečieme pri strednej teplote. Ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Encyklopédia múčnikov.
Kuchařka: tejaja