Jablečné rozety se zmrzlinou

65
- reklama -

Suroviny
zhruba 6

Na těstíčko:
1 vejce
1 dl mléka
0,5 dl bílého vína
1 lžíce moučkového cukru
3-4 plnější lžíce hladké mouky
špetka soli
Dále:
olej na smažení
1-2 jablka
skořicový cukr
vanilková zmrzlina nebo jiná zmrzlina
ovocný toping nebo nějaký ovocný rozvar možno i naředěná marmeláda
šlehačka
ovoce
meduňka – vše dle své fantazie

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nakrájíme na 1 cm řezy, vykrojíme jádřince. Nebo je vykrojíme jako první a jen nakrájíme na plátky, jak to komu lépe půjde.

  2. Uděláme si těstíčko, smícháme mléko, víno, žloutek, moučkový cukr, sůl a prosátou mouku, nejlépe to jde metličkou. Nakonec už lehce vmícháme sníh z bílku.

  3. Mouky si dáme tolik, abysme měli těsto hustější než na palačinky. Řezy z jablek máčíme v tomto těstíčku a ihned smažíme z obou stran ve vyšší vrstvě horkého oleje.

  4. Po usmažení dáme na chvíli na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný olej.

  5. Kolečka obalíme, nebo jen posypeme skořicovým cukrem, dáme na ně kopeček zmrzliny a dle své fantazie dozdobíme a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Delikatesy, recept je poupravený.