
- reklama -
Suroviny
    
- 350 g polohrubé mouky
- 250 g moučkového cukru
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 100 ml rostlinného oleje
- citrón -šťáva
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce rumu
- 5 jablek
- mouka na plech
- máslo na plech
- čokoládová poleva tmavá
- mleté vlašské ořechy
Postup přípravy receptu
- 
Oloupeme jablíčka a na struhadle nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme stranou. 
- 
Z ostatních surovin si připravíme těsto, do kterého nakonec zapracujeme nastrouhaná jablka. 
- 
Plech vytřeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Jakmile se začnou okraje oddělovat od plechu (asi po 30 minutách), zkontrolujeme vpichem špejle, zda je korpus upečený. 
- 
Necháme jej vychladnout a poté rovnoměrně potřeme čokoládovou polevou a posypeme mletými oříšky. Necháme zatuhnout a podáváme. 
            Kuchařka: bannna
        
