Suroviny
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 0,5 hrnku oleje
- 1 hrnek vody
- 2 vejce
- Dále:
- asi 5 středních oloupaných a nastrouhaných jablek
- vanilkový cukr
- rozinky dle chuti
- strouhané či sekané ořechy
- Krém
- 0,5 l mléka
- 1,5 vanilkového pudinku
- 20 dkg másla
- 15 dkg cukru moučka
- rum
- Navrch:
- nastrouhaná čokoláda (nebo Margotka) či granko.
Postup přípravy receptu
-
Na plech položíme pečicí papír a na něj navrstvíme nastrouhaná jablka do výšky asi půl cm. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami, oříšky, skořicí… prostě dle chuti. Suroviny na těsto smícháme a nalijeme na jablka.
-
Dáme péct do trouby na 180 stupňů, pečeme asi půl hodiny.
-
Po upečení vytáhneme a otočíme jablky nahoru. Já jsem použila rozdělávací plech, takže jsem nejdřív sundala strany plechu, ale jde to dobře i s klasickým plechem.
-
Na buchtu položte prkénko, na něj položte jednu ruku a druhou chyťte zespodu plech (s chňapkou). A potom otočte. Odstraníme plech, sundáme pečicí papír a dáme vychladit.
-
Připravíme si pudinkový krém. Nejdřív uvaříme pudink z půl l mléka a jednoho a půl pudinkového prášku. Uvařený pudink necháme vychladit a mezitím si vyšleháme máslo s moučkovým cukrem. Potom vše ušleháme dohromady. Můžeme přidat rum. Buchtu potřeme krémem a posypeme čokoládou nebo grankem. Dáme vychladit.
Poznámka od kuchařky
Vypadá to možná složitě, ale je to velmi jednoduché :-). Řezy jsou výborné!