Jablečné potěšení na lineckém těstě

47
- reklama -

Suroviny
dle strávníků

250 g hladké mouky
150 g Hery
80 g moučkového cukru
1 žloutek
1 lžíce citronové šťávy
kůra z 1 citronu
cca 500 g strouhaných jablek
čokoládová poleva
20-30 g vlašských ořechů
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Mouku + cukr + tuk + citronová šťáva + strouhaná kůra (z 1/2 citronu) + žloutek vytvoříme na vále těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme na chvíli do ledničky.

  3. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka, dáme rozehřát polevu (já použila ze sáčku), rozsekáme ořechy. Ze zbylého bílku a 1 vanilkového cukru vyšleháme sníh.

  4. Na vále rozválíme těsto na 0.5 cm vysoký plát.

  5. Navrstvíme jablka, posypeme skořící, ořechy a závěr rozetřeme sníh.

  6. Pečeme při 170°C cca 30 minut asi 10 minut před dopečením jablka přikryjeme alobalem.

  7. Po upečení ozdobíme čokoládovou polevou.