
Suroviny
- 2 balení listového těsta
- 1,5 kg jablek
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 3 balíčky šlehačky v prášku
- 600 ml plnotučného mléka (do šlehačky v prášku)
- cukr a mletá skořice dle chuti
- voda dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Těsto vyválejte na placku o rozměrech pekáčku a upečte dvě placky, dejte bokem.
-
Oloupejte jablka a nakrájejte na kostičky, dejte do hrnce, přidejte cukr, skořici a zalijte vodou. Jablka by měla být zcela ponořená. Vařte do měkka.
-
V misce rozmíchejte vanilkový puding s vodou a přilijte do hrnce s jablky, povařte do zhoustnutí.
-
Na dno pekáčku položte jeden plát těsta a nalijte jablečnou směs. Nechte zatuhnout.
-
Mezitím připravte šlehačku v prášku dle návodu na obalu. Až jablka vychladnou, dejte na ně šlehačku a přikryjte druhým plátem těsta. Posypejte skořicí a cukrem. Nechte v lednici odležet do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od babičky. Cokoli peču nebo vařím stejně jako ona,nikdy to nechutná stejně jako od ní, ale tohle je výjimka… Chutná přesně jako od babičky! :)) A v létě je to můj nejoblíbenější dezert.









