
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 jablka
- 4 PL mouky polohrubé
- 1 vejce
- sůl
- 1 PL přepuštěného másla na smažení
Postup přípravy receptu
-
Jablka zbavíme jadřinců a slupky (skury), nastrouháme dvě na jemných očkách , dvě na hrubých (velkých).
Přidáme mouku a žloutek. Promícháme. Ušleháme z bílku sníh, delikátně ho zapracujeme. -
Nabíráme lžicí těsto a na pánvi tvoříme placičky. Usmažíme po obou stranách a pro náročnější klientelu sypeme strouhaným perníkem.
Poznámka od kuchařky
Dají se dělat i bez tuku na horké pánvi.
Nikoliv však na kostnatém útvaru, který se skládá ze dvou pánevních kostí (os coxae) a kosti křížové (os sacrum), na kterou navazuje kostrč (os coccygis). 😀
Kuchař: gmptop