![Jablečné hrk – hrk řezy_5ff8376895112.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/jablecne-hrk-hrk-rezy_5ff8376883fe3.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 150 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 6 polévkových lžic oleje
- 6 lžic teplé vody
- 2 lžíce kakaa
- Krém:
- 400 g jablek – oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na malé kousky
- 1 polévková lžíce másla
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky skořice
- 2 vanilkové cukry
- 50 ml vody
- cukr podle chuti
- 1 kokosový puding Créme Olé – bez vaření
- 1 ztužovač šlehačky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g zakysané smetany ( nejlepší je 30%)
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, při stálém šlehání opatrně přiléváme olej a teplou vodu. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
-
Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při 180°, přibližně 20 – 25 min.
-
Nakrájená jablka dáme do kastrůlku, podlijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, cukr, skořici, máslo a dusíme, ale jen chvilku, aby se jablka nerozvařila. Dáme vychladit.
-
Do misky, která jde dobře uzavřít dáme vychlazená jablka, obě smetany a promícháme. Nakonec vsypeme puding a ztužovač. Misku uzavřeme a třeseme, dokud se nevytvoří krém.
Na upečené a vychlazené těsto natřeme krém a dáme vychladit.
Kuchařka: mysulka