Jablečné hrk – hrk řezy

67
- reklama -

Suroviny

Těsto:
4 vejce
150 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
6 polévkových lžic oleje
6 lžic teplé vody
2 lžíce kakaa
Krém:
400 g jablek – oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na malé kousky
1 polévková lžíce másla
1-2 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky skořice
2 vanilkové cukry
50 ml vody
cukr podle chuti
1 kokosový puding Créme Olé – bez vaření
1 ztužovač šlehačky
250 ml smetany ke šlehání
200 g zakysané smetany ( nejlepší je 30%)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, při stálém šlehání opatrně přiléváme olej a teplou vodu. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec ušlehaný sníh z bílků.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při 180°, přibližně 20 – 25 min.

  3. Nakrájená jablka dáme do kastrůlku, podlijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, cukr, skořici, máslo a dusíme, ale jen chvilku, aby se jablka nerozvařila. Dáme vychladit.

  4. Do misky, která jde dobře uzavřít dáme vychlazená jablka, obě smetany a promícháme. Nakonec vsypeme puding a ztužovač. Misku uzavřeme a třeseme, dokud se nevytvoří krém.
    Na upečené a vychlazené těsto natřeme krém a dáme vychladit.