Jablečné flameri

111
- reklama -

Suroviny

4 jablka
třtinový cukr
celá skořice
5 hřebíčků
3 vrchovaté lžíce dětské krupičky
—–
med
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná a pokrájená jablka spolu se skořicí a hřebíčkem povaříme (rozvaříme) v asi půllitru vody a přiměřeně osladíme. Potom je vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozmačkáme, skořici a hřebíček vyndáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do trochu zchladlých jablek vmícháme dětskou krupičku, přivedeme opět k varu a uvaříme hustou jablečnou kaši.
    Tu nalijeme do vypláchnutých misek a necháme v chladu ztuhnout.

  3. Podávat můžeme s ovocem, se smetanou – já dala med a ořechy.