
- reklama -
Suroviny
6 skleniček
- 2,5 kg nahrubo nastrouhaných jablek (čerstvých)
- 60 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 dcl octa
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle.
-
Dáme do hrnce a přidáme cukr, vanilkový cukr a ocet a důkladně promícháme. Necháme odstát 24 hodin a občas promícháváme.
-
Druhý den vaříme a často mícháme, aby se to zespoda nepřipálilo, necháme vyvařit šťávu až do zhoustnutí. Já jsem ještě nakonec rozmixovala povidla ponorným mixérem, ale nemusí to být.
-
Horké plníme do skleniček a pořádně zatáhneme víčka. Zavařovat se již nemusí.
Kuchařka: martinka









