
Suroviny
            Hluboký plech
							
    
- Těsto:
- 5 jablek
- 2 hrnky cukru (podle sladkosti jablek)
- 1/2 hrnku oleje
- 4 vejce
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička sody
- 3 lžíce kakaa
- špetka soli
- Poleva:
- 200 ml smetany na šlehání
- 200 ml hořké čokolády
- ořechy
Postup přípravy receptu
- 
Jablka očistíme od jádřinců a nastrouháme na hrubo. Přidáme cukr, olej, promícháme a necháme 30 minut odležet. 
- 
Přisypeme prosátou mouku smíchanou se sodou, práškem do pečiva, solí a kakaem. Vyklepneme celá vejce a pořádně promícháme. 
- 
Plech vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme moukou, vylijeme do něj těsto a rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C cca 25 minut. Necháme vychladnout. 
- 
Smetanu zahřejeme (nesmí se vařit), přidáme do ní rozlámanou čokoládu a za stálého míchání vytvoříme polevu, kterou rozlijeme na vychladlý korpus. Posypeme nasekanými ořechy (co má člověk doma) a dáme vychladit do lednice. 
Poznámka od kuchařky
Recept je od paní kuchařky z práce, krásně šťavnatá buchtička, kterou doma milujeme. Podobná dobrota už tu je, tak snad nebude vadit, že dávám jen trochu jinou.
Manžel minule koupil směs sušených brusinek a mandlí, bylo to taky skvělé 🙂
 
            