Jablečná buchta z práce

104
- reklama -

Suroviny
Hluboký plech

Těsto:
5 jablek
2 hrnky cukru (podle sladkosti jablek)
1/2 hrnku oleje
4 vejce
2 hrnky hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička sody
3 lžíce kakaa
špetka soli
Poleva:
200 ml smetany na šlehání
200 ml hořké čokolády
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme od jádřinců a nastrouháme na hrubo. Přidáme cukr, olej, promícháme a necháme 30 minut odležet.

  2. Přisypeme prosátou mouku smíchanou se sodou, práškem do pečiva, solí a kakaem. Vyklepneme celá vejce a pořádně promícháme.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme moukou, vylijeme do něj těsto a rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C cca 25 minut. Necháme vychladnout.

  4. Smetanu zahřejeme (nesmí se vařit), přidáme do ní rozlámanou čokoládu a za stálého míchání vytvoříme polevu, kterou rozlijeme na vychladlý korpus. Posypeme nasekanými ořechy (co má člověk doma) a dáme vychladit do lednice.

Poznámka od kuchařky

Recept je od paní kuchařky z práce, krásně šťavnatá buchtička, kterou doma milujeme. Podobná dobrota už tu je, tak snad nebude vadit, že dávám jen trochu jinou.

Manžel minule koupil směs sušených brusinek a mandlí, bylo to taky skvělé 🙂