
Suroviny
            12 porcí
							
    
- 900 g hrubě nastrouhaných jablek
- 300 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 6 vajec
- špetka soli do sněhu
- 150 g másla nebo jiného tuku např. Hera
- 360 g hrubé mouky
- 1,5 ks prášku do pečiva
- 1,5 lžičky mleté skořice – nebo dle chuti
- 80 g rozinek
- 80 g vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
- 
Krupicový cukr, vanilkový cukr a žloutky třeme do hustější bělavé pěny. Přidáme skořici dle chuti, rozpuštěný a zchladlý tuk, následně vmícháme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh z bílků ušlehaný se špetičkou soli. Těsto pak ve větší míse lehce smícháme s jablky, rozinkami a hrubě nasekanými ořechy. Nejlépe to jde rukou. Rozinek i ořechů můžeme dát o trošku více. 
- 
Těsto vylijeme na hluboký plech s okraji vyložený papírem na pečení, povrch uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. 
Poznámka od kuchařky
Použila jsem hluboký plech s okraji o rozměrech 42 x 32 cm. Místo papíru na pečení se může plech vymazat tukem a vysypat hrubou moukou.
Množství cukru můžeme upravit podle druhu jablek, jestli jsou sladší nebo kyselejší. Tak můžeme cukr buď přidat, nebo ještě trochu ubrat.
Tuto buchtu většinou peču při nadúrodě jablek. Vydrží delší dobu vláčná.
 
            