Jablečná buchta pečená v remosce

410
- reklama -

Suroviny

160-170 g cukru krupice
3 vejce
130 g oleje
260 g polohrubé mouky
10 g kakaa
3/4 balíčku prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice – dle chuti
80 g vlašských ořechů
380-400 g nahrubo nastrouhaných jablek
trochu tuku a hrubé mouky na vymazání a vysypání mísy remosky
trochu moučkového cukru na povrch

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kakaem, skořicí, práškem po pečiva a odložíme. Cukr s vejci ušleháme do hustější světlé pěny. Pak při nejnižších otáčkách šlehače přilijeme olej a pak větší část mouky. Následně, už nejlépe vařečkou, vmícháme jablka a nahrubo nasekané ořechy. Nakonec ještě vmícháme zbytek mouky.

  2. Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané mísy remosky, povrch urovnáme. Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 40-45 minut. Pět minut před koncem pečení už můžeme remosku vypnout a na pečení využít zbytkové teplo.

  3. Po upečení odstraníme víko a po částečném zchladnutí můžeme moučník vyklopit. Dělám to tak, že na mísu položím mřížku, mísu otočím, moučník lehce vypadne na mřížku. Pak na něj dám druhou mřížku a znovu otočím. Může se použít i větší talíř. Po vychladnutí povrch lehce pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem větší remosku o průměru 32 cm.