
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 velký lilek
- 1 středně velká cibule
- cherry rajčata
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce husté rajčatové šťávy – nejlepší domácí
- 1 malá pálivá červená chilli paprika
- olivový olej
- ocet
- sůl
- cukr křišťálový
Postup přípravy receptu
-
Baklažán pokrájame na čtvrtiny, potom na tenké plátky, cherry paradajky na čtvrtiny, ostatnú zeleninu na kocky, pálivú papriku na drobno.
-
Zeleninu orestujeme na olivovom oleji do mäkka, osolíme, okoreníme prelisovaným cesnakom a scedíme z oleja. Dáme do šalátovej misy, pridáme paradajkovú šťavu, dochutíme octom a cukrom.
-
Dobre premiešame a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Podávame dobre vychladené k pečeným mäsám alebo samostatne s pita chlebom.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: židovský recept.
Kuchařka: Meszarosovabolya