
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 250 g másla
- 250 g cukru
- 6 žloutků
- 1 lžíce kakaa
- 120 g ořechů (mletých)
- 100 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- sníh ze 6 bílků
- Kaše:
- 300 g ořechů (mletých)
- 100 g cukru
- 250 ml rumu
- Krém:
- 100 g cukru
- 250 g másla
- 2 lžíce kakaa
- čokoládová poleva (rozpuštěná čokoláda)
Postup přípravy receptu
-
Těsto:
Máslo, cukr a žloutky vyšleháme, přidáme kakao, ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a opět vše šleháme. Nakonec vmícháme sníh. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo použijeme pečící papír a pečeme při 180°C asi 25-30 minut (zkoušíme špejlí). Upečené necháme vychladnout. -
Kaše:
Mleté ořechy, cukr a rum smícháme dohromady. Rum vléváme tak, aby to nebylo moc řídké, ale zase aby to nebylo moc husté – zkrátka tak akorát. -
Krém:
Cukr, máslo, kakao vyšleháme a máme hotovo. -
Na upečené vychladlé těsto rozetřeme kaši.
Na kaši rozetřeme krém.
Na krém rozetřeme čokoládovou polevu.
Poznámka od kuchařky
Nejvíce se mi osvědčila velikost plechu +- 35 x 25 cm.
Kuchařka: Sisinka Sisi









